אין ממה לחשוש: כל מה שהורים וילדים צריכים לדעת על הצו הראשון

קבלת צו ראשון מצה"ל, בדרך כלל בגיל 17-16, מסמנת את תחילתה של תקופה משמעותית בחייכם. התקופה הזו היא מעין הכנה לקראת המעבר מהחיים האזרחיים לשירות בצבא, ולכן מומלץ להתכונן במהלכה למבחנים ובדיקות כדי שתוכלו לעבור אותם בצורה הטובה ביותר ולהפיק מהשירות העתידי שלכם את המירב.

לנוחיותכם ולשיפור רמת המוכנות שלכם לתחנות השונות שתעברו בהן בלשכה, אתר צו ראשון הכין עבורכם סימולציית הכנה לצו הראשון. אל תהססו להשתמש בה כדי להעלות את הסיכויים שלכם לשירות חיובי ומשמעותי.

אז איך מתכוננים לצו ראשון?

אימות נתונים מהבית – צו ברשת
במקום לעבור אימות נתונים בלשכה, כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להיכנס לאתר מתגייסים עם הסיסמה שתקבלו בצו הראשון. השאלון מחולק לשלושה נושאים. הראשון יהיה פרטים אישיים כמו כתובת, דת, אזרחות, מספרי טלפון שלכם ושל ההורים וכו'. השני יהיה פרטים על בני המשפחה, פרטים על ההורים ועל איכות הקשר ביניכם, וכן מידע על אחים ואחיות. האחרון יהיה פרטים על מוסדות לימוד בו למדתם. אם יש לכם לקות למידה כלשהי, תוכלו להעלות את האבחון שלכם בשלב הזה. אפשר לעשות זאת עד 5 ימים לפני ההגעה ללשכת הגיוס. בנוסף לשאלון, תצטרכו לעבור גם בוחן קצר לבחינת רמת הדיבור, הקריאה והכתיבה שלכם בעברית.

 

הגעה ללשכת הגיוס – מבחנים פסיכוטכניים, בדיקות רפואיות וראיון אישי

מבחנים פסיכוטכניים במחשב

כשתגיעו ללשכת הגיוס אליה הוזמנתם, תצטרכו לעבור מספר בחינות פסיכוטכניות ממוחשבות. בבחינות אלה תופענה שאלות בתחומים חשבון, הבנת הנקרא והבנת הוראות, אנלוגיות וצורות. החלק של הבנת הוראות הוא הקריטי ביותר מבין כל שאר החלקים ויש לו גם את המשקל הרב ביותר בקביעת ציון קב"א (דירוג האיכות שלכם כחיילים מבחינת הצבא).

בדיקות רפואיות

בנוסף לשאלון הרפואי שאתם אמורים למלא ולטפסים שאתם צריכים לשלוח דרך צו ברשת בבית, תעברו בלשכת הגיוס בדיקות רפואיות ומדידות כמו גובה, משקל ולחץ הדם. עליכם להצהיר על כל בעיה גופנית או נפשית שידועה לכם בעבר או בהווה. מאחר שמדובר בבדיקה מלאה, יש לכם את האפשרות לבחור אם אתם מעוניינים להיבדק על ידי רופא או רופאה. מטרת הבדיקות המקיפות שתעברו היא לצורך קביעת פרופיל רפואי. הפרופיל נועד לשקף את כשירותכם הגופנית והנפשית, ולהשפיע על היחידה שבה תשובצו בבוא העת.

ראיון אישי

הריאיון אישי שלכם יהיה מול מאבחן, שינסה להכיר אתכם טוב יותר, להבין איזה אופי יש לכם, מהם הערכים שמניעים אתכם, כמה מוטיבציה יש לכם לשרת ואיך אתם במצבי לחץ. חשוב לזכור כי תפקיד המאבחן הוא להתוודע לתכונות המאפיינות אתכם בפרק זמן מוגבל ולמצוא לכם תפקיד שהולם את מבנה האישיות שלכם. לנוכח זאת, מומלץ שתתנהגו בטבעיות ככל האפשר ותדגישו את הצדדים הנדרשים לתפקיד שאתם רוצים לשרת בו.

נגישות