אחת התופעות המוכרות לאחר לידה היא נשירת שיער. למעשה, נשים רבות מדווחות כי לאחר הלידה הן חוות נשירה משמעותית, וזאת בעקבות שינויים הורמונליים שמשפיעים באופן ישיר על זקיקי השיער. מדובר בתופעה נפוצה מאוד שמתרחשת זמן קצר לאחר הלידה ועשויה ללוות למשך זמן רב, במידה והיא איננה מטופלת בזמן, וזאת בשל הופעה של קרחות ודילול משמעותי שמשפיע מאוד על רמת הדימוי והביטחון העצמי. כאישה לאחר לידה, את בוודאי רוצה להרגיש במיטבך גם לאחר אירוע דרמטי כמו לידה, ועל כן טיפול בנשירה הוא טיפול שלו כל אישה זקוקה. אם גם את סובלת מנשירה, יכול מאוד להיות כי שמעת על תרופה בשם מינוקסידיל. מדובר בתרופה לשימוש חיצוני שנמצאה בשורה של מחקרים כמו גם אצל נסיינים כבעלת השפעה חיובית מאוד על התקרחות. טיפול באמצעות התרופה נחשב לאפקטיבי מאוד, אולם צריך לקרוא גם את האותיות הקטנות וכן להבין את תופעות הלוואי הנלוות, לפני שמחליטים להתחיל בטיפול.
טיפול באמצעות מינוקסידיל – האם הוא מתאים לנשים לאחר לידה?
מינוקסידיל היא תרופה שפותחה במקור לטובת הפחתת לחץ דם, אולם מחקרים שנערכו בתחום מצאו כי התרופה יכולה לסייע גם במצבים של התקרחות ודילול שיער, וזאת בשל ההשפעה של התרופה אשר מרחיבה את הנימים בקרקפת ובהתאם לכך משפרת את התפקוד שמוביל לצמיחת שיער מחודשת. אתר balding מציג סקירה מקיפה בנוגע לתרופה וליתרונות שלו, בייחוד לאור התגובות המצוינות שהתקבלו מגברים ונשים שהחלו להשתמש בתרופה (בשימוש חיצוני בלבד) לטובת התמודדות עם נשירה. יחד עם זאת, כאשר מדובר בנשים לאחר לידה צריך לדעת כי אופן ההשפעה של התכשיר עוד לא נבדק במלואו על נשים שהיו בהריון וילדו ועל כן ייתכן כי השימוש בתרופה עשוי להזיק, אם את מניקה, מאחר והתכשיר נספג במחזור הדם. בנוסף, אם את נוטלת תרופות מרשם השימוש עשוי להיות מסוכן בעבורך ועל כן מומלץ להיוועץ עם הרופא לפני שמחליטים להתחיל בטיפול. מעבר להגבלות על נשים, צריך לדעת כי לשימוש קבוע בתכשיר יש השפעות הכוללות גם תופעות לוואי – גרד, פריחה, בחילות ושלשולים.
התמודדות עם נשירת שיער לאחר לידה – כך תעשי זאת
מאחר והשימוש בתרופה אינו מומלץ לנשים מניקות, אפשר בהחלט להיעזר באמצעים אחרים מתוך מטרה להתמודד עם הנשירה בצורה טובה יותר. ראשית, שינויים בהרגלי התזונה הם חיוניים לטובת יצירת איזון תזונתי, בייחוד לאחר לידה. על מנת לבנות תפריט מותאם מראש, רצוי לתאם תור אצל תזונאית המתמחה בתחום של נשים לאחר הלידה, וזאת מתוך מטרה ליצור תפריט תזונתי התואם את אורח החיים וכן לשים דגש על מזון עם ריכוז גבוה של ברזל וסידן. מעבר להיבט התזונתי, חשוב מאוד לבצע מעת לעת בדיקות דם מתוך מטרה לבחון את רמת הברזל והאבץ שמשפיעים מאוד על קצב צמיחת השיער. מעבר לכך, ניתן בהחלט לבצע פעולות בבית כמו למשל שימוש בדרמה רולר שנמצא כאפקטיבי מאוד לטובת עידוד צמיחת השיער ועיכוב נשירה בעקבות פציעה מבוקרת של שורשי השיער. מדובר בטיפול בטוח לחלוטין בעבור נשים לאחר לידה והוא יכול בהחלט לסייע לטובת התמודדות עם נשירה, כחלק מהבנה כי מדובר במצב זמני שבו אפשר בהחלט לטפל במסגרת תזונה, טיפולים תומכים וכן הפחתה ממשית ברמות הלחץ שגם הן משפיעות מאוד על קצב צמיחת השיער.
לסיכום
תכשיר מינוקסידיל מהווה ללא ספק פרצת דרך של ממש בכל הקשור לנשירה והתקרחות, אולם הוא אינו מתאים לכולם ובוודאי לנשים מניקות. התחלת טיפול באמצעות התרופה חייבת להתבצע בליווי של רופא, לצד צעדים נוספים כמו שינוי תזונתי, טיפול דרמה רולר וכן הימנעות משימוש בתכשירים כימים שפוגמים בשיער ואף מגבירים את הנשירה – בייחוד לאחר לידה.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.