עמותת לתת תקווה שואפת לחולל שינוי בחייהם של ילדים חולים – ומלווה אותם בדרך להחלמה

הדבר העיקרי שכנראה רוצה ילד שחולה במחלה לא קלה, הוא לזכות בהקלה במצבו. במילים אחרות – הוא רוצה שינוי לטובה. עמותת לתת תקווה מסייעת להגשים חלום פשוט זה ולא רק – העמותה מסייעת בדרכים רבות נוספות. זו היא היכרות קצרה איתה ועם פועלה החשוב:

לתת תקווה ולשנות לטובה

בשנת 2002 הוקמה בארץ עמותה מיוחדת במינה – "לתת תקווה – מרכז ארצי לעזרה וסיוע לילד”. העמותה שמה לה למטרה לסייע ולהקל, על ילדים חולים ובני משפחותיהם. במילים אחרות – לחולל שינוי של ממש עבורם וללוות אותם מקרוב, בדרך להחלמה. למשל באמצעות ימי כיף לילדים החולים או הגשמת משאלות עבורם. פעילותה על עמותת לתת תקווה מתבטאת בשטח בכמה וכמה דרכים מעשיות. אך לפני הכל ישנה רוח הדברים – לעודד, לחזק ופשוט לתת תקווה. התמודדות עם מחלות איננה פשוטה לאיש ובוודאי שלא לילדים. כאן נכנסים לתמונה גורמים רבים שמנסים לסייע ובראשם המשפחה. הרופאים והצוות הרפואי, כמובן עושים את חלקם המיוחד והחיוני. אך אלה וגם אלה, מוגבלים במשאבים שעומדים לרשותם.

 

 

לתת תקווה למשפחות ולסביבה הקרובה

מדוע כל זה דרוש? יש כמה סיבות לכך, שדרוש סיוע מיוחד מסוג זה. כפי שציינו, יש מגבלות משאבים שמביאות לכך, שילד חולה לא יקבל סיוע צמוד 24 שעות ביממה ומשפחתו לא תקבל את כל העזרה שהיא זקוקה לה. עבור הילדים, הדבר מתבטא למשל ב

  • בדידות – הריחוק מהחברים, כאשר המצב הרפואי לא מאפשר להגיע לבית הספר או להיפגש עם חברים לאחר הלימודים. כמו כן, שהייה בבית חולים לבד בחלק מהזמן.
  • שגרה – ההתמודדות עם שגרת טיפולים מתישה.
  • כאבים – כאבים שנובעים ממחלות, מהטיפולים בהן ומתופעות לוואי של טיפולים ותרופות מסוימות.
  • פחדים – הפחד והדאגה מטיפולים שונים ומהאופן שבו המחלה עלולה להתפתח.

פעילותה של עמותת לתת תקווה מסייעת גם להורים, שעומדים בין השאר בפני אתגרים כגון

  • חוסר זמן – בין העבודה, לסידורים השונים, לטיפול בילדים האחרים במשפחה, ישנו אתגר של ניהול זמן ובעיקר – מציאת די זמן פנוי לילד החולה.
  • עייפות – שחיקה מתמשכת עקב עומס זה.
  • הוצאות כספיות – טיפולים, תרופות ועזרים רפואיים שונים, עשויים להטיל עומס כספי לא קטן על המשפחה.

לשנות את התמונה גם עבור הצוות, עם לתת תקווה

העמותה מסייעת גם לרופאים ולצוותים רפואיים, באמצעות הפעלת סדנאות העשרה, פעילויות שונות ואף מסיבות. הכל במטרה להקל, אל מול העומס הרב והשחיקה שאנשי ונשות מקצוע אלה עוברים. רופאים וצוות שהם רעננים, יהיו יותר ערניים ויעילים בעבודתם. בכך, לתת תקווה למעשה משלימה סיוע כוללני, לכל סביבת הילד החולה.

מי עוד שותפים לשינוי? הגורמים שמסייעים לעמותת לתת תקווה

רשויות הרווחה השונות בישראל, עומדות בקשר רצוף עם העמותה. כך גם מחלקות ילדים בבתי החולים השונים. עוד מסייעים לפעילותה, גופים וארגונים גדולים שונים, בהם חברות גדולות במשק וצבא הגנה לישראל. כמובן, כפי שאופייני לעמותות כאלה, מקום מרכזי בפעילות העמותה תופסים גם שני הגורמים המסייעים הבאים:

  • מתנדבים – מערך של מאות מתנדבים, אשר פועלים במסגרת בתי חולים שונים ולא רק.
  • תורמים – אשר מספקים את "צינור החמצן" הכספי לעמותה, באמצעות תרומה בצורות שונות ואף "אימוץ" ילדים חולים או משפחות, אשר להם הם מסייעים באופן ספציפי.

לסיכום

עמותת לתת תקווה תרמה ותורמת, לאיכות החיים של ילדים רבים שחולים במחלות כאלה ואחרות ולמשפחותיהם. זו אולי עזרה קטנה לכאורה, אך היא עשויה למעשה לתרום רבות.

נגישות