3 מנות שילדים יכולים להכין בעצמם כשאתם בעבודה

הורים לילדים? ובכן, אנחנו ממש לא צריכים להיות נביאים כדי לדעת עד כמה אתם עובדים קשה, כמה העבודה שלכם תובענית ועד כמה זה מקשה עליכם את המשימה החשובה של טיפול בילדים. נראה כי בכל בית בישראל כמעט, אחד הקשיים הנפוצים ביותר של הורים הוא הצורך לדאוג לילדים לאוכל מזין ובריא בכל זמן. כאשר הילדים גדולים יותר וכבר הולכים לבית ספר, הם לא מקבלים ארוחה במסגרות וכך הורים צריכים לדאוג לאוכל לילדים בשעות הצהריים. כמובן שעבור הורים קרייריסטים קשה לדאוג לארוחה חמה מדי יום, ולכן כשהילדים מתבגרים ויכולים כבר להכין אוכל בעצמם, חשוב ללמד אותם איך עושים את זה ולעודד אותם להשתמש בחומרי הגלם בבית להכנת ארוחת צוהריים. בדיוק בגלל זה אנחנו רוצים לחלוק אתכם כעת שלושה רעיונות מנצחים לארוחות שהילדים יכולים להכין בעצמם בזמן שאתם בעבודה.

שניצל תירס 

הנה רעיון מעולה לארוחה טעימה ומזינה שהילדים יכולים להכין ממש בקלות. שניצל תירס בתוספת סידן וללא חומרים משמרים זה אוכל טעים ומצוין שאפשר להכין בקלות בכמה דרכים שונות. הילדים הצעירים יותר יכולים לחמם אותו בקלות במיקרו שהוא הכי פחות מועד לסיכון, וכאשר מדובר כבר על ילדים גדולים יותר לקראת הגיל ההתבגרות, הם יכולים גם לחמם את השניצל בתנור ואפילו לטגן במחבת בגילאים מאוחרים יותר.

הבונוס בשניצל תירס הוא שאפשר לאכול אותו בכמה דרכים שונות. אתם יכולים למשל להכין להם יום לפני בערב סיר של אורז, בורגול או לשים תפוחי אדמה בתנור ואפילו לחתוך להם סלט שהם רק צריכים לתבל. לחלופין, הם יכולים גם לשים אותו בלחם, פיתה או לחמנייה ולעשות כריך מושלם עם ממרחים, ירקות והרבה דברים טובים.

טוסט

בינינו, מה ילדים צריכים? קצת פחמימה טובה ומנחמת אחרי עוד יום מתיש בלימודים? גבינה חצי שמנה שבאה ממש טוב? אולי קצת ירקות חתוכים בצד? כן, נדמה שכל מה שילדים צריכים ואוהבים, והאמת היא שגם אנחנו המבוגרים, זה טוסט טוב ופריך. המיומנות של שימוש בטוסטר לחיצה היא משהו פשוט ביותר לילדים ואת המצרכים אתם יכולים לקנות בקלות על דרך קבע. לחם פרוס טרי, גבינה צהובה איכותית (פנקו אותם עם איזו גאודה או גבינת עיזים, מה כואב לכם?), תוספות טעימות של איולי או קטשופ. בקיצור, חגיגה. על הדרך הם יכולים גם לחתוך קצת ירקות או שתעשו את זה בשבילם.

3 מנות שילדים יכולים להכין בעצמם כשאתם בעבודה

פיצה פיתה

מי מאיתנו לא מכיר את הפיצה פיתה הטעימה והכיפית בעולם? נדמה שלא משנה איפה גדלנו בארץ ומתי, כולנו הכנו בעצמנו פיצה פיתה בתור ילדים כשדמיינו שאנחנו שף איטלקי מדופלם בעל מסעדה מפורסמת ברחובות פירנצה הציורית. האמת היא שמדובר על מנה פשוטה ביותר להכנה וכל ילד כמעט בכל גיל יכול להכין אותה. נדרש שימוש בסיסי בסכין לחיתוך הפיתה לשניים, וכאן זה כבר נהיה פשוט הרבה יותר.

מורחים קטשופ מתקתק או רסק עגבניות, מניחים פרוסות גבינה ומיטבי הלכת גם מוסיפים תוספות שונות כמו טונה, ביצה, זיתים, תירס, בצל לבן או סגול ובעצם מכל הבא ליד. לאחר מכן שמים את הכול בתוך המיקרו ומחממים לדקה לכל היותר. הגבינה נמסה בתרועה של כבוד על הלחם ועל רסק העגבניות האדמדם, העגבנייה מבעבעת, והטעם? טעם של ילדות בלתי נשכחת בארץ ישראל, והנה לכם עוד רעיון מנצח לארוחה שהילדים יכולים להכין בעצמם. בתאבון!

נגישות