נכנסים לכושר: מתחילים להתאמן ללא ניסיון קודם – ואפילו מצליחים

לא מעט הורים מוותרים על פעילות גופנית בעקבות סדר היום העמוס הכולל איזון בין חיי עבודה לבין חיי משפחה. יחד עם זאת, חשוב להבין כי גם אם אין לכם ניסיון קודם ומעולם לא התאמנתם באופן סדיר, אפשר בהחלט להיכנס לכושר ואף להוביל ליצירה של תהליך שלא רק ישפר את איכות החיים אלא גם יכול לסייע לכם להפוך לגרסה הטובה ביותר של עצמכם. כיצד תוכלו לעשות זאת ולהיכנס לכושר תוך כדי ניהול חיי משפחה? אנחנו כאן עם כל הפרטים.

שינוי תודעתי

בשביל להתחיל להתאמן לאחר שנים רבות נדרש לבצע שינוי תודעתי הכולל הבנה כי עכשיו זה הזמן לשנות הרגלים ולהתחיל להטמיע את הפעילות הספורטיבית בחיי היום יום. אם אתם מתלבטים איך להתחיל להתאמן, יש כאן כמה טיפים שימושיים לכך הכוללים בין היתר שינוי באורח החיים, רכישה של ביגוד וציוד ספורטיבי לצד התייעצות עם הרופא המשפחתי במידה ויש לכם רקע רפואי שעשוי למנוע מכם לבצע פעילויות ספורטיביות מסוימות. שימו לב כי המפתח לשינוי תודעתי מתחיל קודם כל בהגברה של המוטיבציה הפנימית, מתוך מטרה להוביל לאורח חיים הכולל גם ספורט.

ניצול זמנים ואימונים בבית

כהורים עסוקים, מומלץ לנצל את הלו"ז שלכם ולהכניס לשעות שבהם הילדים ישנים פעילות ספורטיבית המתבצעת בתוך הבית. למעשה, בעידן שלאחר מגפת הקורונה רבים הבינו כי אפשר לנצל את הפלטפורמות כמו למשל יוטיוב לטובת פעילות גופנית של מספר דקות, בזמן שיש חצי שעה עד שעה פנויות בלו"ז. כאשר אתם מצליחים לשלב את הפעילות בתוך הלו"ז העומס – בין כאשר הילדים ישנים או נמצאים במסגרות, תוכלו להבחין עם הזמן כיצד הספורט הופך לחלק בלתי נפרד מאורח החיים שלכם כהורים אך גם כמבוגרים שדואגים לעצמם ולבריאותם.

 

 

גיוון אימונים

על מנת להיכנס לכושר נדרש לשלב מגוון של אימונים – אימון אירובי, אימון אנאיורבי וכן אימון גמישות כמו למשל תרגול יוגה או תרגול פילאטיס שמאפשר להאריך את השרירים. שימו לב כי בתור התחלה אתם צריכים להקפיד על שגרת אימונים מאוזנת שלא תגרום לעומסים שעלולים להוביל גם לפציעות חמורות. בשביל לבנות את תמהיל האימונים הטוב ביותר בעבורכם, רצוי להתייעץ עם מאמן כושר מוסמך אשר יבנה בעבורכם תוכנית אימונים פרטנית שתסייע לבנות את סרגל המאמצים ואף להשפיע על אופי הפעילות בעתיד.

מציאת שותף לאימונים

בשביל להגביר את המוטיבציה לאימון, מומלץ לאתר שותף לאימונים. השותף יכול להיות בן או בת הזוג או חבר קרוב שיתאמנו ביחד איתכם, ובהתאם לכך גם יאפשרו להגביר את המוטיבציה ואף להימנע מדילוג על אימונים בעקבות לו"ז עמוס או עייפות. בנוסף, כשיש לכם שותף לאימונים אתם לא מוותרים לעצמכם ואף דוחפים אתכם להתאמן אפילו מעבר ליכולת האישית.

שעת האימון

השעה הטובה ביותר לאימון היא שעות הבוקר המוקדמות, כאשר עוד רעננים. בעבור הורים שרגילים כבר להתעורר בשעות המוקדמות של היום, אפשר בהחלט לנצל את השעות הראשונות לאחר שהילדים במסגרת לטובת אימון ספורטיבי שיפתח לכם את היום באנרגית שיא. אם אתם מוצאים את עצמכם עייפים מדי או שחוקים, אפשר בהחלט להתאמן גם בשעות הערב, כאשר מומלץ לנסות להתאמן גם ביום וגם בערב ולהחליט עם עצמכם מתי הזמן הטוב ביותר לאימון.

ריסון המוטיבציה

אחת מהטעויות הבולטות של הורים שרוצים להיכנס לשגרת כושר היא להתחיל להתאמן בעצימות גבוהה ולמעשה מאפס למאה בפרק זמן קצר. עדיך  להתחיל את שגרת האימונים באופן הדרגתי עם שני אימונים בשבוע ובהמשך להגביר את קצב האימונים, ככל שאתם בונים את סרגל המאמצים האישי שלכם. ריסון המוטיבציה הוא חיוני לטובת יצירה של מערך אימונים אפקטיבי ונטול פציעות.

לסיכום

כהורים אתם יכולים וצריכים להיכנס לכושר. בשביל להגשים את המטרה הזו, קראו היטב את הטיפים והתחילו ליישם כבר מעכשיו, לטובת יצירה של אורח חיים בריא ומאוזן הכולל גם פעילות ספורטיבית המתבצעת באופן קבוע.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות